Om NEOSTRATA

NEOSTRATA er avansert hudpleie fra doktorene som oppdaget og tok patent på alfahydroksysyreteknologien (AHA) – en av hudpleiebransjens absolutt største nyvinninger. De to legene er overlegne på sitt område. De har hele tiden gjort nye fremskritt, utviklet vitenskapelige innovasjoner og utført kliniske studier som er publisert i alle store medisinsk-dermatologiske fagtidsskrifter.


Et samarbeid med store resultater

Samarbeidet til de to doktorene startet i 1966 ved Temple University i Philadelphia. De delte en felles lidenskap for vitenskap og forskning, en fascinasjon over huden, og et engasjement for å hjelpe pasienter med vanskelige hudsykdommer. Ettersom mer enn femti prosent av alle hudproblemer skyldes problemer med cellefornyelsen i stratum corneum, var legene fast besluttet på å finne en effektiv metode for å påvirke dannelsen av nye hudlag. Samarbeidet har pågått i fem årtier og fortsetter den dag i dag. Mens deres tidlige forskning først og fremst fokuserte på behandlinger for psoriasis og ikotyse, har de i årenes løp utvidet satsingen til å omfatte et stort antall problemer med huden. Arbeidet har ført til viktige oppdagelser, ikke bare for behandling av ikotyse og psoriasis, men også for tørr hud, akne og mange andre tilstander som skyldes problemer i hudens cellefornyelsesprosess.

Studien som startet det hele

I forbindelse med en studie som tok for seg naturlige og fysiologiske substanser og deres effekt på pasienter med ikotyse, oppdaget dr. Van Scott og dr. Yu at en viss type av naturlig forekommende substanser har en dyptgående effekt på utviklingen, modningen og fornyelsen hos både normale og syke hudceller. Da ikotysepasientene kom tilbake med normal hud etter å ha påført disse substansene, ble legene svært opprømte. De kalte substansene alfahydroksysyrer (AHA) og søkte om sitt første patent i 1975. Siden den gang har dr. Van Scott og dr. Yus oppdagelser dannet grunnlaget for en rekke ulike sammensetninger som forbedrer huden. Forskningsresultatene deres er flere ganger publisert i ledende medisinske tidsskrifter.

Utviklingen fortsetter

Over 50 års forskning og klinisk erfaring ligger bak utviklingen av de avanserte hudpleieproduktene fra NEOSTRATA, og fortsatt ligger NEOSTRATA helt i tet når det gjelder forskning. NEOSTRATA er spesielt stolt over sin kliniske arv og fremstående posisjon i den profesjonelle hudpleiebransjen.


Pionerer innen hudpleie

Grunnleggerne av NEOSTRATA, dr. Eugene Van Scott og dr. Ruey Yu, har høstet internasjonal anerkjennelse for sin banebrytende oppdagelse av alfahydroksysyrenes (AHA) betydning for huden. Dr. Van Scott jobbet som sjef for det amerikanske National Cancer Institute i over 15 år før han kom til Temple University Hud- og kreftsykehus. Han har gjennom årene mottatt mange viktige og prestisjefulle utmerkelser, blant annet for sin fremragende forskningsinnsats innen hudkreft. Han er også oppført på listen over "Masters in Dermatology" av American Academy of Dermatology. Dr. Yu er dermato-farmakolog og var dosent ved Temple University Hud- og kreftsykehus, der han utførte omfattende dermatologisk forskning, når han møtte dr. Van Scott.

Dr. Eugene Van Scott
Dr. Eugene Van Scott

Dr. Ruey Yu
Dr. Ruey Yu