Banner image

Hyperpigmenteringer

Hva er hyperpigmenteringer?

Ujevn hudtone, mørke flekker, melasma, aldersflekker og aknearr er alle ulike typer hyperpigmenteringer. De viser seg som oftest i ansiktet, men kan også dukke opp på hals, hender og kropp som flekker eller større mørkere områder. Hyperpigmenteringer oppstår når produksjonen av hudpigment, som kalles melanin, øker. Overproduksjon av melanin gjør huden mørkere.

Årsaker til hyperpigmenteringer

Hyperpigmenteringer er veldig vanlig, og årsakene kan variere. UV-stråling, hormonell påvirkning, legemiddelbruk eller akne er vanlige faktorer som bidrar til ujevn pigmentering.

Ulike typer hyperpigmenteringer

Melasma
Mørke områder som vanligvis dukker opp på kinnene, pannen og overleppen, under graviditet eller ved bruk av prevensjon. Kalles ofte for «graviditetsmaske».

Solflekker/aldersflekker
Mørke flekker som vanligvis dukker opp på områder som utsettes for sol, som ansikt, hender og hals- og brystparti. Disse mørke flekkene dannes av UV-eksponering over tid og kalles derfor ofte aldersflekker. (Må ikke forveksles med fregner).

Aknearr
Misfarginger som sitter igjen etter akne eller etter at en skade i huden er helet. Noen ganger fører hudens naturlige helingsprosess etter inflammasjon til ujevn fordeling av pigment.

Behandle hyperpigmenteringer med NEOSTRATA

Hvordan behandler og forebygger man hyperpigmenteringer?

NEOSTRATA har et bredt utvalg produkter og behandlinger med teknologier som AHA (alfahydroksysyrer) og PHA (polyhydroksysyrer) som stimulerer og eksfolierer huden, C-vitamin som lysner den og retinol som virker pigmentutjevnende og reduserer tegn på hudaldring, samt dagkremer med solfaktor som beskytter huden mot solen og forebygger nye hyperpigmenteringer.


ENLIGHTEN-serien
En serie produkter som effektivt motvirker de fleste pigmenteringsproblemer. Strever du med å bli kvitt melasma eller solflekker? Da er dette serien for deg! Velg blant åtte produkter med klinisk dokumenterte ingredienser som NeoGlukosamin, retinol, C-vitamin og niacinamid for å fremme en jevnere hudtone og en strålende hud. I tillegg bidrar Enlighten-seriens teknologier til forbedret hudstruktur og økt spenst.

Om lag 80 % av hudaldringen skyldes soleksponering, og solbeskyttelse er helt avgjørende for å forebygge ikke bare hyperpigmenteringer, men også aldringstegn som rynker og tapt spenst.

Det er vanlig å få postinflammatoriske merker etter akne, og for å gjøre dem mindre synlige, bør du bruke ingredienser som mandelsyre, salisylsyre, glykolsyre, traneksamsyre og NeoGlukosamin, som alle bidrar til en klarere og jevnere hudtone. Prøv vår CLARIFY-serie!

Vil du ha en personlig tilpasset hudpleierutine? Besøk en av våre eksperter!

Beskytt deg mot solen med solfaktor

Det å bruke solfaktor er en selvfølge når du vil ta best mulig vare på huden din og forebygge pigmenteringer og tidlig hudaldring. NEOSTRATAs dagkremer med solfaktor tilfører fuktighet effektivt og styrker huden samtidig som de beskytter mot de skadelige strålene fra solen. Prøv også produktene fra vår samarbeidspartner Heliocare, som også gir bredspektret solbeskyttelse mot både UVA- og UVB-stråling.

Tips for å forebygge hyperpigmenteringer fra sol

  • Bruk langermede klær, bukser, hatt og solbriller.
  • Påfør solfaktor minst 15 minutter før soleksponering.
  • Påfør et nytt lag solprodukt annenhver time.
  • Ta en pause fra solen mellom kl. 10 og 14.

 

Les mer om NEOSTRATAs behandlinger for jevnere hudtone.

PRODUKTER SOM PASSER FOR DEG MED HYPERPIGMENTERINGER